Over Meester Gijs

/Over Meester Gijs
Over Meester Gijs2017-09-24T20:47:07+00:00
Gijs Palsrok
Gijs PalsrokDocent Engels, Nieuwe Media, ICT-coördinator en onderwijsadviseur

“Gijs Palsrok (Veghel, 1981) is een tweede generatie docent Engels in het voortgezet onderwijs (@MeesterGijs). Als jonge enthousiasteling verandert Palsrok graag de vorm en inhoud van het ouderwetse onderwijssysteem. Hij is een groot voorstander voor sociale media en ICT-toepassingen binnen en buiten de klas, zonder verlies van deskundigheid van docenten.

Lesgeven is reageren op leerlingen en niet regeren over ze. Onderwijs moet jongeren voorbereiden op de toekomst en daarvoor moeten docenten, volgens Palsrok, continu de vergulde grenzen van comfort verleggen. Naast lesgeven spreekt en schrijft de jonge docent over het onderwijs (@GijsPalsrok).”

Uit: HandboekTweePuntNul, sociale media in het onderwijs

Ik kende Gijs Palsrok al voordat ik hem in het echt zijn verhaal zag afsteken. Op YouTube zag ik hem en zijn leerlingen Engelse woordjes oefenen, gebruik makend van Twitter. Ik noem hem in al mijn presentaties over mediawijsheid op school als lichtend voorbeeld van een uitmuntende docent. En niet alleen omdat hij zo handig is met internet. Hij weet leerlingen in vuur en vlam te zetten. Ik heb groot respect voor zijn vakmanschap.
Remco Pijpers (directeur Mijn Kind Online), @RemcoPijpers
Gijs heeft een duidelijke visie op de integratie van het digitale leren in de school. Realistisch en experimenteel tegelijk en vol energie krijgt hij leerlingen, ouders en collega’s enthousiast om ook te ontdekken hoe leuk leren en lesgeven kunnen zijn.
Harmen van der Panne (voormalig adjunct directeur Walterbosch), @HarmenvdPanne
Ik ken Gijs als een enorm inspirerende docent en spreker. Niet alleen is hij constant op zoek om zijn lessen nog beter te maken voor zijn leerlingen, al dan niet met technologie, hij deelt ook constant zijn ideeën en ervaringen. Waardoor hij niet alleen voor mij een voorbeeld en inspiratie is, maar voor heel veel docenten in Nederland.
Jelmer Evers (docent UNIC), @JermerEvers

   Ga nu naar www.meestergijs.nl voor de vernieuwde site!   

Een jaarabonnement (5,-) geeft je toegang tot:

50+ cursussen/2.000+ oefeningen op niveau;

Badges en certificaten;

Een profielpagina met voortgangsrapporten;

Fora voor vraag en antwoord;

En natuurlijk nog veel meer.

Interesse? video preview